Dé bijbanen app voor jong talent

Vraag

"Hoe kunnen wij jong talent op het gebied van HR bereiken, door nieuwe technologie in te zetten?"

De uitzendbranche heeft een stoffig imago. Op welke manier kun je je als uitzendbureau 'hip' in de markt zetten onder jongeren zonder te geforceerd over te komen? Door iets te ontwikkelen wat vele concurrenten nog niet hebben: een app.

Aanpak

Het ontwikkelen van de Deploy app

Jongeren houden van laagdrempeligheid, en hun mobiel. Wij gebruiken de bekende "Tinder-techniek" om jong talent eenvoudig en snel aan een werkgever te koppelen. Aan de app is een portal voor werkgevers gekoppeld. Een simpele swipe naar rechts koppelt het jong talent aan de database van de werkgever. Op deze manier is de drempel voor jongeren laag, en heeft de werkgever het sollicitatieproces zelf in de hand. De app geeft elke werknemer een eigen profiel, waarin aangegeven wordt waar ze wonen, waar ze willen werken en in welke branche. Ook kan de werknemer zijn of haar werkervaring en gevolgde opleidingen aangeven. 

De app is gebouwd op basis van de programmeertaal #C, in Xamarin. Hierdoor konden we de app direct zowel naar Andorid als naar iOS worden geëxporteerd. Vele apps zijn slechts alleen beschikbaar voor een van deze systemen, de Deploy app is dus voor een grote doelgroep beschikbaar gesteld. 

Schermontwerpen

Content en campagnes 

Deploy campagnes

Cijfers