Aanbieden leertraject aan jongeren uit Regio Twente

Vraag

"Op welke wijze kunnen wij een groep jongeren woonachtig in Twente in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar die werken en die niet over een startkwalificatie beschikken, benaderen en interesseren om een leertraject aan te gaan?"

Advies

Om een doordacht antwoord te geven op de vragen van Regio Twente, heeft CarmenConnect verschillende fases voor ogen gedurende het project. Startend met fase 1; (voor)onderzoek, wat de basis zal leggen voor het marketingplan in fase 2. En afsluitend in fase 3 de uitvoering van het plan. Echter is fase 3 afhankelijk van de uitkomsten in fase 1 en 2.

  1. Vooronderzoek door middel van panels
    Wij adviseerden Regio Twente om zowel een jongeren- als bedrijvenpanel samen te stellen. Op deze manier wordt er onderzocht waar jongeren zich bevinden, hoe je ze kunt bereiken en hun interesse kunt wekken. Wij adviseerden een op maat gemaakt panel op locatie, zoals wij bij Peer Panels aanbieden.
  2. Marketing- en communicatieplan
    Met de uitkomsten van fase 1 kan Regio Twente een marketing- en communicatieplan ontwikkelen gericht op jongeren interesseren voor het aangeboden leertraject.
  3. Uitvoering marketing- en communicatieplan
    Idealiter wordt het marketing- en communicatieplan nogmaals getoets bij een jongerenpanel, eventueel online. Daarna kan Regio Twente van start met de uitvoering van het marketing- en communicatieplan. 

Regio Twente ontving jongerenmarketing op maat.