Af van dat stoffige imago!

Vraag

"Hoe zorgen we er voor dat Verkeersschool De Weerd dé rijschool uit de regio Apeldoorn-Epe wordt voor jongeren? Verkeersscholen hebben een stoffig imago, en daar willen we vanaf!"

Soort boeking

Het panel dat De Weerd heeft geboekt, was het Panel bij ons op kantoor. Hierdoor hoefden zij alleen hun vraag in te sturen en aan te schuiven. De Weerd koos voor 3 rondes: de feedbackronde, marktonderzoekronde en brainstormronde. Achteraf kozen zij voor het uitgebreide rapport.

Samenstelling Panel

Peer Panels

Namens Peer Panels waren er 6 personen aanwezig.

 • Ruben Bronsink, WO-student
 • Brigith Selles, HBO-student
 • Quinty Blok, HBO-student
 • Linn van Dijk, HBO-student
 • Boy Hultink, panelleider
 • Carmen van de Beek, notulist


Het Peer Panel bestond uit jongeren van het Xpert panel, dat houdt in dat deze jongeren studeren óf werken in marketing & communicatie. Door deze jongeren in te zetten tijdens de sessie krijg je niet alleen feedback vanuit de doelgroep, maar krijg je ook inzicht in hoe je jongeren op commercieel gebied kunt aanspreken.

Opdrachtgever

Namens De Weerd waren er 3 personen aanwezig.

 • Directeur Verkeersschool De Weerd;
 • Sparringspartner Verkeersschool De Weerd;
 • Directeur Dunique, marketingbureau.

Sessies

 • Feedbackronde
  In deze ronde werd duidelijk wat ons jongerenpanel van de huidige marketing van De Weerd vond, maar ook wat ze van de communicatiemiddelen vonden.
 • Marktonderzoekronde
  Hoe vaak zien wij De Weerd eigenlijk voorbij komen? En op welke plek staat De Weerd in de zoekmachines? TIjdens deze ronde gingen onze Peers samen met onze opdrachtgever op zoek naar feiten en cijfers.
 • Brainstormronde
  De combinatie tussen de feedbackronde en de marktonderzoekronde: welke tips kunnen wij de opdrachtgever meegeven? Hoe kunnen zij het beste inspelen op de jongere doelgroep, zowel offline als online? Tijdens de brainstormronde zijn 54 nieuwe marketingideeën bedacht.

De sessie duurde in totaal 4 uur. We startten de avond door, onder het genot van patat en snacks, onszelf aan elkaar voor te stellen. Bij Peer Panels creeëren wij een informele sfeer, zodat je écht in het hoofd van een jongere kunt kijken.

Reviews

"De avond was productief en nuttig. Het gesprek was erg open en de opdrachtgever nam ons écht serieus!" - Ruben Bronsink, Peer Panel lid
"Dit was precies de juiste setting voor dit concept. De Peers zijn betrokken en doen erg hard hun best!" - Directeur Dunique
"Terwijl je bezig bent met de sessie leer je echt ontzettend veel. Super leerzaam dus!" - Brigith Selles, Peer Panel lid
"De waarde die het panel hecht aan de acties is erg zinvol. Ze bedachten verrassende ideeën, die ik zelf gewoon nooit had kunnen verzinnen. We zouden in de toekomst wel weer een Peer Panel willen boeken!" - Directeur De Weerd

Gemiddeld cijfer

Onze opdrachtgever gaf ons panel gemiddeld een 8,7.


Patrick Beumer

"Dit was precies de juiste setting voor dit concept. De Peers zijn betrokken en doen erg hard hun best!"