Peer Panels: dé tofste bijbaan in Zwolle

Peer Panels is op zoek naar ambitieuze jongeren die niet op hun mondje zijn gevallen. Samen met een opdrachtgever, vaak de directeur of marketingmanager van een groot bedrijf, gaan we brainstormen en kletsen over huidige trends. Wij willen bedrijven inzicht geven in hoe jij denkt. Want 'Jo gappie!' en 'Hoe is het met je snelle planga.' is niet hoe je aangesproken wil worden. Wat vind je nou écht van een campagne of een product. Wat doe je graag in het weekend? Welk social medium vind je het leukst? Om onze opdrachtgevers écht inzicht te geven in hoe jullie denken, creeëren we samen met jullie een huiskamergevoel. We are all Peers!

Programma

Het verschilt per panel hoe het programma precies in elkaar steekt. 

Dit is hoe het Basispanel werkt

In principe kan iedereen tussen de 15 en 25 jaar deelnemen aan het basispanel. Je hoeft hiervoor geen opleiding of werkervaring te hebben. Het basispanel laat de opdrachtgever zien hoe jongeren van nu denken, wat ze willen en wat ze belangrijk vinden. Als eerst nemen we ruim de tijd om elkaar te leren kennen en samen te eten. Heb je dieetwensen? Laat het ons dan weten, dan houden wij er rekening mee. Daarna gaan we aan de slag met de opdrachtgever. Het panel houdt zich bezig met brainstormen en het geven van feedback aan de opdrachtgever. Het basispanel neemt 2.5 uur de tijd, dat is inclusief pauzes.

Dit is hoe het Xpertpanel werkt

Hou jij van wat meer uitdaging, en studeer je IT, marketing of ben je jong ondernemer? Dan kun je je aanmelden voor het Xpertpanel. Net als het basispanel, laten jullie de opdrachtgever een kijkje nemen in het hoofd van een jongere. Daarnaast gaan jullie ook commericieel nadenken over (nieuwe) mogelijkheden. In plaats van 2,5 uur, nemen jullie 4 uur de tijd om met de opdrachtgever te praten. Naast de brainstormsessies en de feedbackrondes, vragen we jullie ook om de opdrachtgever commercieel inzicht in de huidige trends onder jongeren gegeven. 

Soorten panels

Panellid of panelleider

Elk panel telt 4 panelleden en 1 panelleider. De panelleider is verantwoordelijk voor de avond en het team, het panellid luistert naar de panelleider. Panelleider wordt je pas, wanneer je bewezen hebt dat je het aankunt. De eerste avond dat je meedraait als panelleider is er sowieso iemand van ons bedrijf aanwezig. Geen stress dus! De uurvergoeding van een panellid begint bij 10,00 euro, en de uurvergoeding van een panelleider begint bij 12,50 euro.

Let op: dit is een vergoeding, en geen (vast) salaris. 

Algemene informatie

Het is belangrijk dat je tussen de 15 en de 25 jaar bent, we zijn immers een jongerenpanel. De jongerenpanelavonden vinden plaats op donderdagavond vanaf 18:00 uur. Per panel verschilt het dus hoelaat het afgelopen is. De locatie waar de panels bij elkaar komen is Bij Hanz (Hanzeplein 11-27, vlak naast Windesheim en het station). Wij ontmoeten elkaar bij Launchlab, op de 7e verdieping. Don't worry, er is een lift. 

Voorwaarden Peer Panels

  • Wanneer je je aansluit bij Peer Panels, teken je bij het bedrijf CarmenConnect, het bedrijf dat Peer Panels runt. Je tekent een contract, omdat we willen voorkomen dat er onduidelijkheden over je vergoeding en andere algemene zaken ontstaan. Daarnaast is het in de zakenwereld gebruikelijk dat je een overeenkomst tekent, dus ook bij Peer Panels.
  • Je bent niet verplicht om bij elke avond aanwezig te zijn. Maar, hoe meer je je inzet voor het panel, hoe eerder we je weer vragen.
  • Wij zijn werkzaam in de omgeving van Zwolle, maar onze opdrachtgevers komen uit heel het land. Je krijgt een vergoeding per avond, deze vergoeding is zowel voor de avond zelf als voor de reiskosten. De meeste studenten hebben een gratis ov, dus dat is dubbel cashen!
  • Peer Panels werkt samen met serieuze partners, we gaan er dan ook vanuit dat je respectvol met de opdrachtgever én met het panel omgaat. Doe je dit niet, dan spreken we je erop aan. Gebeurt het dan nog een keer, dan zetten we je uit het panel.
  • Alle cases die voorbijkomen moeten strict geheim blijven. Je hebt wel te maken met échte bedrijven en échte bedrijfsconcepten. Je tekent daarom ook een geheimhoudingscontract waar een boete aan is gekoppeld wanneer deze wordt overtreden.
  • Voordat je mag deelnemen aan een panelavond, kom je op gesprek bij Carmen van de Beek, de oprichter van CarmenConnect. Deze ontmoeting vindt plaats in Zwolle, bij Hanz, de Chocolate Company of bij de Starbucks. Indien gewenst, kunnen we ook bij Hogeschool Windesheim afspreken. 

Meer vragen, opmerkingen of ideeën? 

Heb je een vraag over deelnemen aan het panel, of heb je opmerkingen of ideeën? Stuur ons gerust een bericht via ons contactformulier.

Blijf op de hoogte van het volgende inschrijfmoment


Deze bedrijven gingen je voor